lørdag 29. august 2009

Av sted til Spania! (og litt om pinnekjøtt...)


Om kun få timer setter vi kursen mot Spania, nærmere bestemt den lille landsbyen Vila Joyosa på Costa Blanca. Nydelig sted synes vi, men ikke akkurat i hjertet av de gode vinområdene.

(Det produseres forsåvidt en god del vin i sør-Spania, men temperaturen er så høy at det kun er tåpelige druer som Monastrell som fungerer.
...men vin av Monastrell er sjeldent særlig godt - litt som overgjæret syltetøy - blææh.)

Dog er utvalget i selv nærbutikken på hjørnet desto bedre! - og også mye godt til hyggelige priser. Med høye temperaturer (25-30 grader nå for tiden) blir det oftest en del musserende på oss. Cava er Spanias svar på Champagne - selvom de aller fleste cava'ene ikke når champagne til skinnleggen hva gjelder kvalitet. Men det finnes hederlige unntak. Fra 7-8 € er det forholdsvis enkelt å finne gode viner som til og med har en dash autolysepreg (smak og lukt som kan minne om nystekt brød) som man typisk finner i mange gode viner fra Champagne.

Hva har så pinnekjøtt med dette å gjøre? Egentlig ingenting. Men en bloggvenninne av oss (sjekk ut den flotte bloggen Mormors have!) har spurt meg om hva slags vin man drikker til pinnekjøtt?

Det enkle svaret er nok at vin er vrient til salte og tørre ribbein av lam... :-)
Mer seriøst vil jeg si at du bør gå for en hvitvin, evt. en musserende. Det høye saltinnholdet i pinnekjøttet vil kreve en vin som ikke er altfor tørr - her vil jeg anbefale noe mer sødme enn det vi normalt sett ser etter i hvitvin i dag. Gewürztraminer er den druen jeg tenker først på...
Prøv f.eks. en Dopff & Irion Gewürztraminer til kr 140 (fra Alsace/Frankrike) - jeg tenker den kan fungere!

Nå må koffertene pakkes!

2 kommentarer:

  1. Takk for tips!:) Og ha en strålende reise dere herlige familie!

    SvarSlett
  2. SÅ fin blogg om vin! Vil gjerne legg link tli deg, håper det er greit? RIktig god tur! Hege

    SvarSlett